Šie makaronai pavyksta be galo skanūs – tokie, kuriuos norėsis ruošti vis dažniau. Labai
lengvai bei greitai pagaminamas patiekalas. Galite patys rinktis makaronų formą, labiausiai
rekomenduojama – radiatori, campanelle, fusilli ir panašiai.
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas 20-25 minutės
Ingredientai:
- 400 gramų makaronų
- 3 skiltelės česnako
- 70 gramų Serrano kumpio
- Pagal skonį garžgaržčių
- Pagal skonį Kietojo sūris Džiugas
Ingredientai padažui:
- 300 ml grietinėlės
- 80 gramų klasikinės pesto
- Druska
- Smulkinti juodieji pipirai
- Raudonėlis
Paruošimo būdas:
1. Užvirinti didelį puodą vandens ir išvirti makaronus pagal pakuotės instrukcijas.
Rekomenduoju į verdantį vandenį įdėti žiupsnelį druskos. Išvirus nukošti ir nelaikyti
makaronų vandenyje.
2. Smulkiai supjaustyti česnaką, į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus dėti česnaką,
kelis žiupsnelius smulkintų juodųjų pipirų, druskos ir raudonėlio. Kepti vieną minutę.
3. Išjungti karštį, leisti šiek tiek ataušti ir į keptuvę pilti grietinėlę ir pesto. Gerai
mentele išmaišyti.
4. Išvirtus makaronus sumaišyti su padažu.
5. Supjaustyti Serrano kumpį 2-3 cm. pločio juostelėmis, juosteles susukti ir dėti ant
makaronų lėkštėje. Uždėti nuplautą ir išsausintą rukolą pagal skonį. Makaronus
apibarstyti tarkuotu sūriu.