Makaronų su vištiena receptas yra vienas iš esminių tikro šeimininko recepto knygoje. Šie
makaronai lengvi ir skanūs, o paruošimas – greitas. Tokio tipo patiekalai praverčia, kai greitai
ir sočiai norima pamaitinti šeimą ar netikėtus svečius.
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: 30 minučių
Ingredientai:
- 400 g. vištienos filė
- 400 g. makaronų
- 250 g. maskarponės sūrio
- 80 g. pomidorų pastos
- Pagal skonį saulėje džiovinti pomidorai
- 3 skiltelės česnako
- Druska
- Juodieji malti pipirai
- Vyšniniai pomidorai
- Špinatai
- Kietojo sūrio Džiugas
Paruošimo būdas:
1. Vištienos filė supjaustykite kąsnio dydžio gabaliukais. Dosniai (arba pagal skonį)
apibarstykite druska ir juodaisiais pipirais. Kepkite ant įkaitinto aliejaus, kol višta
pilnai iškeps. Padėkite į šalį.
2. Makaronus išvirkite pagal pakelio instrukcijas. Rekomenduoju – žiupsnelis druskos į
verdantį vandenį. Išvirus makaronų vandenį nupilti, nepalikti jų mirkti.
3. Į keptuvę įpilti aliejaus iš džiovintų pomidorų talpos ir sudėti smulkiai supjaustytą
česnaką. Įdėti druskos ir pipirų, kepti vieną minutę. Karštį išjungti, įdėti pomidorų
pastos ir išmaišyti. Tada įdėti maskarponės sūrio, keptuvę kaitinti ant žemo karščio,
įdėti vištieną ir špinatų lapus. Uždengti dangčiu ir pavirti 3-5 minutes.
4. Padažą su vištiena sumaišyti su išvirtais makaronais. Patiekti su pjaustytais vyšniniais
pomidorais ir apibarstyti tarkuotu kietuoju sūriu.