Švieži kopūstai yra viena iš mėgstamiausių naujų pavasario daržovių. Jų paruošimas yra lengvas, o naudingos savybės gali praturtinti mūsų mitybą. Tai ne tik skanus, bet ir sveikas pasirinkimas, kuris neapsunkins mūsų piniginės. Be to, ruošimas neprailgsta - tai puikus būdas įtraukti naujų patiekalų į savo kasdienį meniu. Kopūstai yra ne tik skanus patiekalas, bet ir naudinga daržovė, turinti daug vitaminų ir mineralų. Jie yra puikus vitaminų C, K ir B grupės vitaminų, taip pat kalio, magnio ir kitų mineralų šaltinis. Švieži kopūstai yra taip pat gausūs antioksidantais, kurie padeda organizmui kovoti su laisvaisiais radikalais. Šios daržovės taip pat yra mažai kaloringos ir turtingos skaidulomis, todėl tinka tiems, kurie rūpinasi savo sveikata ir svoriu. Vienas iš paprasčiausių būdų paruošti šviežius kopūstus yra juos apkepti. Tereikia smulkiai supjaustyti kopūstus, juos pakepti su šiek tiek sviesto arba aliejaus, pridėti krapų ir kitų prieskonių pagal skonį. Taip pat galima kepinti kopūstus orkaitėje - tiesiog supjaustykite juos, patepkite aliejumi ir pagardinkite druska bei pipirais. Kepinius kopūstus galima pateikti kaip garnyrą arba juos derinti su kitais ingredientais salotose ar kituose patiekaluose. Be tradicinių lietuviškų patiekalų, kopūstai puikiai tinka įvairiems tarptautiniams receptams. Japonijoje iš jų gaminami blynai okonomiyaki, Prancūzijoje - vegetariškas kišas su kopūstais, o Meksikoje - takai su malta mėsa ir kopūstų salotomis. Galimybių yra begalė, tad nesibaiminkite eksperimentuoti su šia universalia daržove. Štai keletas receptų, kuriuos galite išbandyti su šviežiais kopūstais: Japoniški šviežių kopūstų blyneliai okonomiyaki Gaminimo laikas: 30 min. Sudedamosios dalys: kiaušiniai, švieži kopūstai, sojų padažas, sezamų aliejus, miltai, svogūnai, jogurtas, česnakas. Vegetariškas prancūziškas kišas su kopūstais. Gaminimo laikas: 55 min. Sudedamosios dalys: sluoksniuota tešla, kopūstai, morkos, svogūnai, kiaušiniai, medus, grietinė, sūris. Meksikietiški takai su malta mėsa ir kopūstų salotomis. Gaminimo laikas: 30 min. Sudedamosios dalys: kukurūzų tortilijos, maltos mėsos, svogūnai, paprikos, česnakas, sultinys, kopūstų salotos, avokadas, sūris. Šie receptai ne tik suteiks jums naujų skonių, bet ir leis mėgautis šviežiomis ir maistingomis daržovėmis įvairiais būdais. Eikite į virtuvę ir atraskite naujas galimybes su šviežiais kopūstais!